Tuesday, March 6, 2012

35. Kolm pidu

Alustame kõige olulisemast:
Robin 5! Robin on ühe toreda eesti pere järelkasv, kes ka Tais meie kombel talvitub. Kaks eesti peret, kes plaanisid talve soojas veeta leidsid meie blogi ja siis uurisid veel lisaks, et kuidas seal see elu-olu on. Kahjuks läks nii, et kui nemad Taisse jõudsid olime meie just eelmisel päeval Austraalia poole sõitma hakkanud. Küll aga võtsid nad samuti endale meie palju kiidetud rendimaja. Ühesõnaga kuni veebruarini olime suhelnud meilitsi, lugenud üksteise blogisid ja ka helistanud...

Robini juubel sai peetud natuke varem, et veel mõned eesti lapsed saaksid seal osaleda. Pidu ise oli äge! Makaronisalat, juustusaiad, kingitused, üllatused, mängud ja tort. Asjale lisas veel vürtsi bassein, mis ei vajanud enam "mullimasiant" kui seal 12 last sees möllas. Just kokku oli väiksemaid külalisi 12, millest vähemalt 10 olid eesti lapsed ja üks kutsutud vene tüdruk Natasha ning ei puudunud ka kontvõõras, kelleks oli paar maja edasi elav vene rahvusest naabripoiss.

Tordilõikamise ajaks kogunesid loomulikud väiksed tordisõbrad ümber laua, et sellest maksimaalselt osa saada. Nagu juures olevalt fotolt ka näha on seal kolm martsipani kujukest. Mille jagamisega kõik eesti lapsed tegelesid. A'la "mina tahan sinist", "ei mina tahan kollast", hoopis mina", jne...

Vaidlus kujude jagamise üle
Nagu ka suurte maailmas on osad lapsed teoreetilsemad ja teised praktilisemad. Nii kaua kui "rahvas" vaidles kuidas oleks kõige mõistlikum neid kujusi jagada, tegutsesid praktikud. Või mängis oma rolli ka keelebarjäär. Igatahes kogu see vaidlus sai ootamatu lõpu, kui Natasa lihtsalt ühe kuju omale suhu pisitis.... :)
Järgnes pikk paus, õnneks kohe järgnes ka tordi avamine ja mingit suurt rahvusvahelist skandaali ei tulnud.

Leidke pildit "opossum"? NB! Sünnipäevalaps ise on vasakus ääres sinise särgiga!

Pidu nr. 2
Oli loomulikult EV sünnipäev. Jällegi ajasime ennast mugavast "kodukülast" püsti ja sõitsime taksoga naaberkülla, kus eelmine nädal olime Robini sünnipäeval käinud. Kuna tegemist oma ikka sünnipäevaga siis tellisime "turutädi" käest parja portsu kartulisalatit kaasa. Nimelt meie turul müüakse viimast, mis maitsepoolest oma juba päris kodune...:)

Meie päevinäinud eesti lipp sai palmi otsa tõmmatud ja pidu võis alata. Ka seekord oli tegemist täis basseinipeoga, kui allesjäänud 6 põnni kõik vette viskusid ja viimase korralikult keema ajasid. Vanemale generatsioonile tehti Tai õllede testi, mille võit läks jagamisele, nii Chang kui Singa export versioonid tunnustati parimaks. Pidu kestis hiliste öötundideni, vähemalt esimeste põnnide jaoks, kes 9 paiku magama läksid.

Pidu nr.3 ehk Grillfest Samui!
Tegemist oli ka väikest viisi meie lahkumispeoga, aga nüüd kõigest lähemalt.
Avastasime oma külas restorani(El Dorado), kus on teatud päeval nädalas grill buffee. Kuna hind sellel üritusel on meile vastuvõetav siis otsustasime külastada. Sisuliselt saab siis seal 7€ eest kana-, sea-, veiseliha, kala kõik värskelt grillit nii palju kui jõuad süüa. Lisaks erinevad salatid, kartul ja värske ahjusai. Viimaks magustoit! Kõik maiseb nagu kodus.
Hiljem selgus, et koha omanik on rootslane, sellest ka see kodune tunne... :)
Kuna meile see meeldis, siis kutsusime teised eestlsed järgmiseks korraks meile külla "grillpeole".
Kohale jõudes lasime lauad kokku panna ja söögimaitsmine algas. Tegemist oligi ideaal grillpeoga, kus ise midagi tegema ei pea peale hammaste kokku-lahku pressimisega. Meil oli ainult kahju, et me seda kohta varem polnud avastanud....
Viimaks taarusime sealt kõik välja, olime saanud korralikult maotäie.
Grill-liha vitsutamisega ununes isegi pilditegemine. Seega sellest peost fotojäädvustust polegi. 

Beka on nagu mingi kallistusmasin, kõik mis on väiksem ja/või võrdne temaga neid ta enam lahti ei lase...

Pühapäevane turupäev, kus paar noort kohalikku oma aiast korjatud mangosi pakkumas. Meeleoluks on kaasa võtud ka SangSong rumm.
Väike vägedejuhataja, kes teab täpselt kuhu vaja minna on...
Leia fotolt Roger...?
Kuidas me sellele tegelasele kodus selgeks teeme, et lastetool on olemas? Pool elu on sõnaotseses mõttes põrandalt söönud.... :)

Kohalik pannkoogipois, kes üritab oma "käru"ikka sinna parkida kus rahvas liigub.


No comments:

Post a Comment