Monday, March 12, 2012

37. Kokkuvõte

1. Kolm kontinenti: Euroopa, Aasia ja Austraalia.
2. Õhus kümme lendu ja 32728 lennukilomeetrit.
3. Maapeal 12 rendiautot ja 2 rollerit ning 12tuhat kilomeetrit vasakul pool teed.
4. 28 erinevat majutust, super lux hotellitest kuni autokaravanini.
5. Raha: kõik mis oli ja natuke rohkemgi.
6. Ilusaim koht Austraalia (Brisbane, Perth)
7. Ilusaim rand India ookean Perth.
8. Suurim pettumus: Bali Kuta beach, ujumine kilekotide ja muu olmeprügi vahel.
9. Lemmik ellusuhtumine: Aussi "No worries", "No dramas"
10. ca. 3500 fotot

Kui lugeja arvavab, et tegu oli puhkusega, siis pean teid kurvastama, nii see polnud. Tegu oli ühe eesti pere kahe lapse kasvatamisega kodust eemal soojal maal. See oli ainulaadne kogemus olla terve perega koos 24/7 ja nii pea seitse kuud järjest.

Eredamad hetked olid siis loomulikult Rebeka esimesed sammud ja käima õppimine, Rogeri ujumisoskus ja esimene habeme ajamine. Nimelt sai kutt vannitoast kätte ziletti ja kui dussi all käis siis proovis oma isa moodi habet ajada. Kõik lõppes hästi, ainult kolm sisselõiget...

Kõige eredam hetk oli veel suure ämbliku leidmine oma autokaravanist, mis küll õnneks osutus ohutuks, kuid "spooki" oli ikkagi.

Kõige sõbralikumad inimesed olid ikkagi Austraalias. Näiteks sõitsime linnaliini bussiga koju kui umbes poolel teel selgub, et see buss enam edasi ei sõida vaid läheb terminali, nimelt on see hoopis 28A mitte 28. Seda ütles meile võõras reisija, kes oli veel bussi jäänud. Edasi ta juhatas meid õigele teele. Kahe päeva pärast käisime samas linnas jõulupuu avamist vaatamas ja sama mees tuli küsima, et kas saime ikka ilusti koju.

Nii pika aja jooksul nägime ka loomulikult negatiivseid asju, kolm erinevat rolleriavariid/õnnetust, üks upunud mees Balis ja tööõnnetuses hukkunud Tai ehitustööline, kui suure koormaga auto talle peale vajus. Lugematul hulgal auto alla jäänud känguruusi Austraalias.

Natuke negatiivse alatooniga on ka Aussi teemaksude kogumine. Mõnes linnas: Brisbane, Sydney on kesklinna teed tasulised. Registreerisin oma auto numbri ja kr.kaardi ära, ilusti võeti raha maha. Ca. kuu aega hiljem võetakse veel kaks korda sama palju, üks kord autorendi firma poolt, et nemad välja otsisid kes rentis seda masinat ja siis teefirma. Sina tavaline kodanik siis pead tõestama, et sul juba on see raha maha võetud ja et sa "lammas" pole...

Aga positiivseid asju on kordades rohkem. Ja nii peabki olema. Meie lemmikud on Tai hotellitädi, kes Rogeri poolt antud lotonumbritega võitmise korral Roxile 50€ annab. Meie teenindaja Coma Balil, kes peale CD plaadi kinkimist saab meie parimaks sõbraks ja on meelga nõus oma vaba aega kulutama, et meile parimaid randu näidada.
Või siis tavalised Tai inimesed mees ja naine, kes tee ääres jalutava Raini autopeale võtavad ja õigesse kohta viivad, ilma sentigi küsimata.
Samuti Eestist kohale sõitud noorem õde ja Ingrid ning Kristi. Kes olid ka ainukesed, kes lubasid ja hiljem täitsid oma lubaduse. Uued sõbrad austraalias Rael ja Veikko. Suur kummardus Rolandile ja Maretile perega, Maritile kes meile ulualust ja seltskonda pakkusid. Lisaks loomulikult meiesugused Tais talvitujad Mailis ja Lauri ning Aivo ja Jaanika lastega.

Tegelikult saab lastega(väikestega) väga ilusti reisida ja ka nii, et reis on huvitav suurtele kui väikestele.

Kas me teeksime sellise reisi veel kunagi, kui oleks võimalus?

Õujeeee! :)

Eks üks pilt on ikka parem, kui sada sõna....























No comments:

Post a Comment